Maak van de eethoek het middelpunt van je keuken

We brengen dagelijks redelijk wat tijd in onze keuken door. We maken een uitgebreide maaltijd, dineren en borrelen daarna nog lekker na. Veel mensen vinden het lastig om in de keuken een gezellige sfeer te creëren. Mensen zien de keuken als een praktisch onderdeel van het huis en richten de keuken daarom zo praktisch mogelijk in. Hierdoor vinden sommigen hun keuken sfeerloos. Dat is natuurlijk zonde. Met wat eenvoudige aanpassingen kun je de keuken meer laten leven en een gezellige sfeer creëren. Het enige wat je hier voor nodig hebt zijn een of meerdere keukenbanken.

De keukenbank: een sfeervolle eyecatcher

De keukenbank is een zitbank die je, in plaats van keukenstoelen, aan je keukentafel zet. Je kunt ervoor kiezen om een keukenbank te combineren met keukenstoelen of om aan iedere tafelzijde een keukenbank te plaatsen. Doordat er geen stoelpoten of armleuningen tussen zitten, kunnen er meerdere mensen naast elkaar zitten. Daarnaast kunnen kinderen makkelijker aan tafel plaatsnemen en hebben ze meer ruimte om aan tafel te spelen. Hierdoor zullen kinderen sneller aan de keukentafel komen spelen als jij aan het koken bent. Zo creëer je in je keuken een huiselijkere sfeer.

Inspiratie op doen

Er zijn veel verschillende soorten keukenbanken. Voor elk interieur en elke smaak is iets passends te vinden. De keuken en de keukenbank kun je nog sfeervoller maken door bijpassende accessoires, zoals kussens en kaarsen, toe te voegen. Op Pinterest kun je inspiratie op doen om jouw keuken verder aan te kleden. Je vindt hier een overzicht van interieurfoto’s die passen bij de door jou opgegeven zoekopdracht. Heb je een mooi voorbeeld gevonden? Dan kun je deze eenvoudig opslaan op je eigen online inspiratiebord. Zo kun je al je foto’s makkelijk terug vinden en eindeloos veel inspiratie op doen.