Warmtepompdroger in vele prijsklasse

Warmtepompdrogers zijn niet bepaald voordelig in aanschaf, tenminste, in vergelijking met de condensdroger. We spreken dan over de aankoopprijs van het apparaat zelf, maar het totale kostenplaatje van aankoopbedrag en energieverbruik kan pas over een tijdsbestek van 8 jaar feitelijk worden berekent.

Veel gebruik? Warmtepompdroger voordeliger

Huishoudens waar de wasdroger minimaal 4 maal per week gebruikt wordt en waarbij er sprake is van een vochtig gewicht van 6 kg. gewassen goed, zullen na 6 jaar voordeliger uit zijn in energieverbruik. Het kostenplaatje zal in dat geval na 8 jaar (gemiddelde verwachtte levensduur warmtepompdroger lager uitvallen dan bij hetzelfde gebruik van een condensdroger.

Eenpersoons huishoudens, met maar weinig wekelijks wasgoed, zullen ook op de lange termijn meer profijt hebben van de traditionele condensdroger.

Warmtepompdrogers vergelijken

Er zijn vele type warmtepompdrogers verkrijgbaar, elk met hun eigen energielabel en kwaliteit. Eén van de populairste en best scorende merken binnen dit segment is Samsung. Naast Samsung zijn er meerdere merken die hoge ogen gooien, zoals AEG of Whirpool. Om meer inzicht te krijgen over prestaties en kosten-baten, treft u hier een “top 5″ best presterende en goedkope warmtepompdrogers. U leest hier meer over o.a. capaciteit, energieverbruik en algehele prestaties.