Karlsson is een wereldberoemd klokkenmerk uit Nederland

Karlsson klokken zijn wereldberoemde klokken van Nederlandse bodem. Karlsson is een merk die bekend geworden is met iconische designs en innovatieve en baanbrekende klokken. Vaak zijn deze tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende ontwerpers en designers uit binnen- en buitenland. Een van de bekendste soort klokken van Karlsson, waarmee dit merk ook haar bekendheid uit de beginjaren heeft te danken, is de zogenaamde stationsklok. De stationsklok is een ongekend populair design in al haar eenvoud die al tientallen jaren tijdloos en toch ook stijlvol is gebleken en daardoor bij zeer veel mensen in huis of op kantoor hangt.

De klokken van Karlsson zijn meer dan de tijd alleen en vormen een onderdeel van de inrichting

Karlsson klokken bestaat sinds 1980. In de loop der jaren is Karlsson onder andere door diverse samenwerkingen ook over de grenzen uitgegroeid tot een grote naam. De wandklokken van Karlsson zijn het meest populair. Karlsson is een relatief modern merk dat zich richt op tal van strakke en moderne interieurklokken. Door de veelzijdigheid van het aanbod en de verschillende types, materialen en kleuren is er altijd wel een geschikte klok voor elk type interieur te vinden. Een Karlsson klok is meer dan een klok om alleen de tijd vanaf te lezen. Het is zichtbaar dat er veel aandacht is besteed aan de designs en deze worden dan ook dusdanig op de markt gebracht en verkocht als designstuk en decoratie. Een Karlsson aan de muur is een gewild item voor interieur fanaten. De verschillende type klokken maken dit merk geliefd onder verschillende doelgroepen van alle leeftijden.

Karlsson klokken zijn erg geliefd bij interieur- en binnenhuisarchitecten

Naast wandklokken vind je in het assortiment van Karlsson ook diverse andere klokken, zoals bijvoorbeeld staande klokken, digitale klokken, wekkers en tafelklokken. De designs gaan van basis ontwerpen van stationsklokken tot extreme designs van bijvoorbeeld wandklokken zonder wijzerplaat tot retro flipover klokken. De klokken van Karlsson zijn geliefd bij interieurarchitecten, omdat hier heel goed mee te combineren valt en je een ruimte kan beïnvloeden met de toevoeging van een Karlsson klok aan de muur of op een tafel. Niet alleen de vormgeving, maar ook de materialen van dit merk zijn gedurfd en allesbehalve saai. Je vindt dan ook klokken terug van materialen, zoals bijvoorbeeld keramiek, hout en aluminium. Een ander goed merk klokken dat je zou kunnen overwegen is overigens AMS (verkooppunt NL).