Pasteltinten toevoegen in de woonkamer

Wil je jouw woonkamer een zachte touch geven? Een knusse en dromerige sfeer? Voeg dan pasteltinten toe. Niet meteen wegklikken als je dit te zoetig vindt klinken: je kan pasteltinten ook op een stoere manier toepassen. Bijvoorbeeld zacht okergeel of een mooie zachte olijfkleur.

In dit artikel van Stylishcolors vertellen we hoe je pasteltinten kan toevoegen aan de woonkamer.

Wat zijn pastelkleuren?

Pastelkleuren zijn zachte kleuren. Van ieder denkbare kleur kan je een pastelvariant maken door het met een lichte kleur te mengen. Bijvoorbeeld met wit. Ook mengen met lichtgeel geeft een mooi effect.

Pasteltinten hoeven zeker niet altijd zoetsappig te zijn. Je kan kiezen voor warme pasteltinten, maar ook voor koele. Daarnaast kan je kiezen voor helder of juist gedempt. Zo is er voor ieder wat wils!

Mooie pasteltinten voor je interieur zijn bijvoorbeeld:
• Zacht muntgroen
• Licht olijfgroen
• Poederroze
• Zachtgeel
• Lichte perzikkleur
• Licht babyblauw
• Licht okergeel
• Zacht lila

Pasteltinten toevoegen in de woonkamer

1: Verf een muur
Wil je een groot effect? Verf dan een hele muur in een pasteltint naar keuze. Dit verandert meteen heel de sfeer in je woonkamer. Bovendien hoeft dit je niet zoveel te kosten en kan je er gewoon weer overheen verven als je volgend jaar weer wat ander wil.

2: Kussens (en een dekentje)
Accessoires zijn ook een fijne manier om een nieuwe touch toe te voegen aan je interieur. Ze hoeven niet veel te kosten en daarom kan je ze ook gemakkelijk weer inwisselen als je erop uitgekeken bent.

Ga bijvoorbeeld voor mooie pastel kussens op de bank. En pastelkleurige deken erbij maakt je bank helemaal gezellig.

3: Vaasjes
Daarnaast zijn pastelkleurige vaasjes leuk. Dit geven je woonkamer meteen een vrolijke uitstraling. Met of zonder bloemen, kan allebei.

Bij vaasjes is het leuk om verschillende formaten en vormen met elkaar te combineren. Ook kan je prima verschillende pastelkleurtjes bij elkaar zetten!

4: Dienblad
Zet een mooi pastelkleurig dienblad op je salontafel. Bijvoorbeeld met die vaasjes erop of met wat gezellig kaarsenhoudertjes.

5: Gordijnen
Als je het wat groter wilt aanpakken, kan je ook voor pastelkleurige gordijnen gaan. Een warme en gezellig uitstraling gegarandeerd!

6: Meubelstuk
Ben je verliefd op pastel en durf je wel een grote investering te doen? Ga dan voor een meubelstuk in een pasteltint. Bijvoorbeeld een bank of gezellige poef.

7: Wandaccessoires
Natuurlijk moeten we wandaccessoires niet vergeten. Geef die kale muren wat gezelligheid met een mooi pastelkleurig canvas. Of mooie ingelijste posters. Hiermee kan je gemakkelijk afwisselen en verschillende tinten met elkaar combineren.

8: Tapijt
Kan je wel een (nieuw)tapijt gebruiken? Kies dan voor een pastelkleurig exemplaar. Ook dit zal je kamer een knus gevoel geven.