Garage ombouwen tot werkruimte. Zo doe je dat!

Een garage is een natuurlijke plek om gereedschappen en apparatuur op te slaan. Zo kennen we de garage immers. Maar de garage kan je ook omtoveren tot een werkruimte, als je weinig plaats hebt in huis. Hoewel de kosten variëren op basis van jouw locatie en specifieke plannen, kost een garage-verbouwing over het algemeen ongeveer de helft van wat je zou besteden bij het helemaal opnieuw bouwen van een extra ruimte. Deze tips zullen je helpen bij de ombouwing.

1.       Maak eerst jouw garage schoon

Probeer eerst alle vreemde huishoudelijke artikelen uit de garage te verwijderen. Nadat je hebt opgeruimd, heb je een beter zicht op de beschikbare ruimte en kan je beginnen met het maken van een tekening en een plan van aanpak.

2.       Verlicht het

Als je een van de weinigen bent met ramen in zijn of haar garage, beschouw jezelf dan als een geluksvogel! Maar voor degenen in een kamer zonder ramen is goede verlichting een must-have. Zorg er in plaats van natuurlijke verlichting voor dat jouw kantoor is uitgerust met lampen, niet alleen op jouw bureau, maar ook in andere delen van jouw garage. Op die manier heb je niet het gevoel dat je in een grot werkt met de enige lichtbron naast je.

3.       Plaats verwarming en koeling

Om de kosten laag te houden, moet je nagaan of jouw huidige HVAC-systeem een extra kamer ondersteunt. Dan kan je de ventilatie uitbreiden om de garage te bedekken. Zo niet, moet je het systeem laten bijwerken of een onafhankelijk systeem aanschaffen om een verwarmingsoplossing in de garage te bieden.

4.       Haal een loodgieter erbij

Als je hoopt een badkamer of keuken toe te voegen, neem dan contact op met een loodgieter. Het toevoegen van sanitaire leidingen, met name drainage, is vaak het duurste onderdeel van een garage verbouwing en kan buiten jouw budget vallen. Maar als je personeel in dienst zal nemen, is het een vereiste.

5.       Ontwerp je ruimte.

Natuurlijk kun je gewoon investeren in een ergonomische stoel en bureau, maar waarom zou je niet van de gelegenheid gebruik maken om echt een mooi thuiskantoor te ontwerpen? Accentueer jouw nieuwe opgravingen met een leuke ruimte (met een bank, love Seat en entertainmentsysteem) en voeg mooie accenten toe, zoals kleedjes, ingelijste foto’s en kussens.

6.       Haal een slotenmaker erbij

Een garage verbouwing is een duurzame investering. Daarom is het belangrijk dat je het ook goed laat beveiligen. De slotenmaker Rotterdam, kan je hierbij helpen. De slotenmaker zal adviezen geven over welke alarmsysteem en sloten je moet plaatsen. Dit is een belangrijke stap die je niet mag missen, want als je geld zal houden in jouw huis is de beveiliging ontzettend belangrijk.

Klaar om jouw garage renovatie te starten?

Raadpleeg de aannemers en andere professionals om te bepalen of een garage omzetting de beste manier is om jouw nieuwe werkruimte te creëren en of het veilig is. Een garage verbouwing, levert extra waarde op als het conform de geldende regels wordt gedaan.