Nieuwe hobby nodig? Maak diamond paintings

diamond paintings

Ben jij toe aan een nieuwe hobby waarmee je iets moois maakt voor jezelf of voor anderen, dan zijn diamond paintings een ideale toevoeging aan je eigen interieur of om als cadeau te geven. Deze hobby is in Nederland bijzonder populair en is niet alleen creatief, maar ook rustgevend. Diamond paintings zijn schilderijen die gemaakt zijn van duizenden steentjes en je kunt dan een bestaande foto kiezen of je eigen foto laten omzetten. Een canvas is gemakkelijk online aan te schaffen en je krijgt er dan alle benodigdheden bij om direct te beginnen.

Zo maak je diamond paintings

Diamond painting is niet moeilijk, maar het heeft jou ook snel in zijn grip. Je bestelt een canvas en daarop zijn een aantal hokjes met nummers afgebeeld. De nummers corresponderen aan steentjes in een bepaalde kleur. Het is de bedoeling dat je de juiste steentjes op de juiste nummers plakt en zo langzaam een schilderij creëert. Daarmee is het vergelijkbaar met schilderen op nummers, alleen worden diamond paintings dus niet met verf gemaakt. Het resultaat is een uniek schilderij van een onderwerp dat je interesseert of een foto van een bijzondere gebeurtenis. Deze hang je zelf op om mee te pronken, of geef je weg als een persoonlijk en speciaal cadeau.

Alles bij de hand om te beginnen

Diamond paintings bestel je gemakkelijk online of je gaat naar een hobbywinkel. Er is een ruime keuze uit afbeeldingen met allerlei onderwerpen, zoals dieren, voertuigen, steden, natuur en kinderthema’s. Bij een goede winkel laat je ook een foto die je zelf aanlevert omzetten op canvas. Je ontvangt je diamond painting snel en deze bevat dan een canvas, de steentjes, een schudbakje, een pincet, een pen en de wax of lijm om de steentjes te bevestigen. Je kunt dus direct beginnen en vanaf het moment dat je je eerste diamant plakt wil je vast niet meer terug.

Al je benodigdheden voor diamond painting shop je eenvoudig online bij Diamond painting winkel!

Beginnen met diamond painting: 3 handige tips

In principe hoef je dus niets anders aan te schaffen dan een canvas en alles wat erbij hoort wordt geleverd. Als jij wilt beginnen met het maken van diamond paintings, dan zijn de volgende tips vast handig.

  • Het canvas voor diamond paintings wordt opgerold aangeleverd en moet eerst gladgestreken worden. Je kunt hem dan onder je matras leggen of een nachtje onder een stapel boeken plaatsen. Kun je niet wachten, plak je canvas dan op een grote snijplank. Je zet hem dan ook gemakkelijk weg als je klaar bent.
  • Er zijn allerlei accessoires die je aan kunt schaffen bij je diamond paintings, maar dat is niet altijd nodig. In plaats van sorteerbakjes gebruik je bijvoorbeeld net zo goed een eierdoos.
  • Elk canvas heeft een legenda met nummers en bijbehorende kleuren. Voordat je begint plak je per nummer één steentje op de legenda. Je ziet dan veel gemakkelijker welk diamantje bij welk nummer past en maakt minder fouten.

Diamond paintings maken is niet voor niets dé nieuwe hobby in Nederland. Begin ook en je zal zien dat je op een creatieve manier helemaal tot rust komt.