Laminaat laten leggen

Er zijn een hoop verschillende ideeën die je kunt hebben om een nieuwe vloer te laten leggen. Welke keuze je maakt kan te maken hebben met de keuze van het interieur in de woning, maar ook met het budget. Een optie die eigenlijk binnen elk budget valt, maar ook nog eens bij een hele hoop verschillende interieurs past, is laminaat. In deze blog gaan we dan ook kijken bij laminaat. Welke verschillende soorten laminaat kunnen in de woning geplaatst worden, wat zijn de voordelen van laminaat, maar ook wat laminaat precies is om mee te beginnen.

Wat is laminaat en hoe wordt het gelegd?

Laminaat bestaat uit losse planken die gezamenlijk een vloer vormen. Op die manier start je dus met een lading planken welke vaak gemaakt zijn van een combinatie van kunststof en hout. Het laminaat heeft dan eigenlijk ook altijd een houtlook. Het laminaat is er daarnaast in een hele hoop verschillende kleuren. Zo kun je lichte planken hebben, maar ook bruine planken en donkere houten planken. Op die manier is laminaat dus aan te passen aan  verschillende stijlen.

In welke stijlen past laminaat?

Laminaat kan bijvoorbeeld prima in een industrieel interieur. Hiervoor gebruik je vaak een donkerdere soort laminaat gemaakt van grover hout. Op die manier past het heel goed in het interieur. Donker hout past niet alleen bij een industrieel interieur. Het kan namelijk ook prima bij een klassiek interieur. Mocht je een wat landelijker interieur hebben, kun je goed kiezen voor een lichtere houtsoort.

Voordelen van laminaat

Toch is dat niet het enige voordeel van laminaat. Laminaat is namelijk vaak ook in een hele hoop verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Hoe duurder je gaat, hoe beter de kwaliteit van het hout vaak is, maar een goedkopere laminaat hoeft daardoor zeker niet lelijk te zijn. Mocht je een lager budget hebben dan is laminaat daarnaast ook nog eens heel fijn, omdat dit gemakkelijk zelf gelegd kan worden. De planken klikken vaak gemakkelijk in elkaar, waardoor je geen monteur nodig hebt om de vloer te leggen. De planken kunnen met een zaag in de juiste maten gezaagd worden wanneer je bijvoorbeeld aan het einde van de kamer bent. Al met al zitten er dus een hele hoop voordelen aan het gebruik van laminaat in de woning.

Bron: wonenenleven.nl