4 tips om je woonhuis stoer in te richten

Je huis inrichten is voor de ene persoon een hele opgave en een ander vind het helemaal geweldig. Dat is afhankelijk van het soort huis, maar ook of je het zelf kunt visualiseren. Met deze tips wil ik je helpen inzicht te krijgen in hoe verschillende materialen je kunnen helpen bij het aanbrengen van een bepaalde sfeer. Vandaag staat “je woonhuis stoer inrichten” centraal. 

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 5 uur per dag in de woonkamer/keuken doorbrengen. Een aanzienlijk deel van de dag. Dan is het dus des te belangrijker dat de sfeer in deze ruimtes aansluit bij jouw behoeftes en wensen. Vandaag staat een stoere inrichting centraal. Voordat je met de inrichting aan de slag gaat is het belangrijk dat je eerst weet wat je stijl is. Je vind hiervoor verschillende testen op internet. Indien je jezelf omschrijft als een “stoere stijl” kunnen de volgende tips je wellicht helpen. 

  1. Gebruik diverse materiaal soorten in je huis. Kies je voor een stoffe bank, combineer dit dan met bijvoorbeeld lederen kussens of andersom. 
  2. Licht bepaalde elementen in je inrichting uit. Ga voor grote stoere elementen in plaats van kleine tierelantijntjes. Kies bijvoorbeeld voor een grote brede plant met daarbij een groot lederen kussen waar je s’avonds bijvoorbeeld een boek kunt lezen. 
  3. Stel een kleurplan op. Gebruik verschillende kleuren op de muren en wissel af met behang. Meer kleur in de ruimte zorgt voor meer sfeer. Door het opstellen van een kleurplan maak je inzichtelijk welke kleuren je het beste toe kunt passen.
  4. Er zijn meer mogelijkheden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een BBQ schort van leer. Je denkt er misschien niet aan om deze als accessoire te gebruiken. Echter een schort is een mooi item om in de keuken te hangen. Hang deze bijvoorbeeld aan een ijzeren kapstok met een groene hangplant en je creëert een uniek en stoer hoekje. Door het materiaal leer in verschillende elementen terug te laten komen ontstaat er op die manier toch een eenheid. 

Bekijk in deze webshop voor leren producten meerder leren producten voor in je huis.