Hoe je geurkaarsen kunt gebruiken als decoratie

Wil je thuis een gezellige sfeer creëren? Geurkaarsen zijn een goede optie. Zij combineren immers zachte verlichting en delicate parfums, waardoor een zeer aangename sfeer ontstaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, geuren, vormen en kleuren en kunnen in elke kamer worden gebruikt.

Veel mensen laten ze echter in de la liggen omdat ze niet weten hoe ze moeten gebruiken. Daarom hebben wij enkele decoratietips met geurkaarsen samengesteld, zowel voor speciale gelegenheden als voor dagelijks gebruik. Laat je inspireren!

De rol van geurkaarsen voor je interieur

Gaat je geurkaarsen kopen om jouw huis te versieren? Denk bij de keuze van grootte, kleur en aroma aan de omgeving van het huis en de gelegenheid waarin je ze wilt gebruiken. Een romantisch diner, bijvoorbeeld, kan worden gecombineerd met verschillende soorten geurkaarsen.

Denk ook aan de verschillende combinatiemogelijkheden met kaarsen. Enkele voorbeelden? Voor een romantisch effect kunt je componeren met stoffen in lichte tinten en verschillende bloemen. Om een buitenruimte te versieren, is het een goede optie om kleine kaarsen in het water te laten drijven. En als je een creatiever resultaat wilt, hergebruik dan flessen als kaarsenhouders.

Welke woonruimtes zijn geschikt voor geurkaarsen

Geurkaarsen zijn in verschillende ruimtes te gebruiken. Voor elke soort kamer is er weer een andere geurkaars meer geschikt dan de ander. Hieronder hebben we voor de eetkamer, woonkamer en slaapkamer geschreven waar je op moet letten.

1. Eetkamer

Geeft je een speciaal etentje of ontvangt je gasten voor een feest? Dinerkaarsen zorgen voor een geraffineerde en intieme verlichting.

Maak bij speciale gelegenheden composities met dinerkaarsen van verschillende grootte of gebruik mooie kaarsenhouders. Als je geen geschikte houders hebt, kunt je ze ook in glazen potten of op de voet van glazen plaatsen.

Als je ze op de tafel zet waar de maaltijden worden opgediend, is een tip om de kamer niet te donker te maken. Let ook op de hoogte van de vlam en het parfum. Immers, sterke aroma’s kunnen onaangenaam worden wanneer ze worden vermengd met etensgeuren. Een zeer hoge vlam kan dan weer hinderlijk worden als hij tussen de gasten blijft staan.

2. Woonkamer

De mogelijkheden voor het gebruik van geurkaarsen in de huiskamer zijn ontelbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld in kaarsenhouders plaatsen of de decoratie van planken of nissen samenstellen.

Ze zien er ook mooi uit op een dienblad op de koffietafel. Voor een speciale gelegenheid kunt je kaarsen combineren met bloemstukken, stoffen of gedroogde bladeren.

Een ander idee is om drijvende geurkaarsen te gebruiken en ze in vazen of glazen te plaatsen. Als de ruimte erg geventileerd is, kies dan voor hoge houders die de vlam beschermen.

3. Slaapkamer

Waarom zet je geen geurkaarsen in je slaapkamer? Kies voor zachte geuren zoals roos of lavendel om een ontspannen sfeer te creëren. Maak composities met decoratieve voorwerpen zoals boeken of vazen met bloemen, of zet een kaars op het nachtkastje.

Een tip is om de kaarsen ongeveer twee uur voor het naar bed gaan aan te steken. Als je naar bed gaat, zal de kamer geparfumeerd zijn met een heerlijk parfum!