De nieuwste typen sloten op een rijtje

Sloten hebben zich door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Dit moet ook wel, om de kans op een inbraak in huis te kunnen verkleinen. Inbrekers hebben gemiddeld genomen 25 seconden nodig om een woning binnen te komen. Met name woning met verouderde sloten zijn eenvoudig te betreden door inbrekers. Reden genoeg om nog eens kritisch naar de staat van de sloten op je eigen ramen en deuren te kijken. In dit artikel zetten we de nieuwste sloten alvast voor je op een rijtje!

Tip: combineer goede sloten op ramen en deuren met een beveiligingscamera en een alarmsysteem. Op deze manier wordt de kans op een inbraak verder verkleind.

Sloten met een strak design winnen aan populariteit

Onder meer designsloten behoren tot de trends van dit moment. Deze sloten zijn zo ontworpen, dat deze aansluiten bij de moderne of juist klassieke stijl van je deur. Op deze manier vallen de sloten minder op. Iets waar veel mensen zich in het verleden aan stoorden: goed sluitwerk sloot vaak niet aan op de stijl van een deur. Let bij de aanschaf van designsloten goed op de SKG-beoordeling die de sloten hebben gekregen. Des te hoger deze beoordeling is, des te meer moeite kost het inbrekers om bij je woning binnen te komen.

Moderne sloten zonder fysieke sleutel

Naast de groeiende populariteit van designsloten, worden ook sloten die op basis van apps werken populairder. Deze sloten hebben geen fysieke sleutel meer en kunnen geopend worden, wanneer je mobiel zich binnen een straal van bijvoorbeeld vijf meter bij het slot vandaan bevindt. Vergelijkbaar met deze moderne sloten, zijn ook de sloten die op basis van een pasje werken. Onder meer in appartementencomplexen en hotels worden deze sloten veelvuldig gebruikt. Houd er rekening mee dat deze moderne sloten nog sterk in ontwikkeling zijn.


Bron: https://slotenmakerspurmerend.nl/