Kies voor gemak, kies voor een moestuinbak op poten

Lekker en makkelijk tuinieren? Kies voor een moestuinbak op poten, want hiermee maak je het jezelf niet alleen een stuk makkelijker, maar je kunt hem ook nog eens eenvoudig zelf in elkaar zetten. Je kunt hem ook kant en klaar kopen, zodat het helemaal geen enkele moeite kost. Deze verhoogde moestuinbakken hebben een aantal handige voordelen! Wat kun je precies met zo’n moestuinbak en waar kun je hem aanschaffen? En waar in de tuin ga je hem neerzetten? Hier lees je over alle mogelijkheden die je hebt met een verhoogde moestuinbak.

Wat is een moestuinbak op poten?

Wat is een moestuinbak op poten precies? Een normale moestuin bevindt zich vaak in de tuin, op een daarvoor speciaal aangelegde plek. Een verhoogde moestuin is een bak op poten waar je dus gemakkelijk in kunt tuinieren. Deze moestuin kan zo groot zijn als je maar wilt, maar het is belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten wanneer je hem zelf in elkaar gaat zetten.

Zet je moestuin op poten zelf in elkaar

De hoogte van de bak moet precies goed zijn, daarnaast moeten de poten stevig genoeg zijn om de constructie te houden. Omdat de bodem voortdurend vochtig zal zijn, is het van belang om voor stevig hout te kiezen. De bodem en de hele constructie moeten stevig genoeg zijn, want omdat er natte aarde in ligt kan het enorm zwaar worden. Houd hier dus rekening mee wanneer je zelf aan de slag gaat met de moestuinbak. Begin klein en begin bijvoorbeeld met een afmeting van 60 bij 120 centimeter, zodat je ongeveer 30 bij 30 per vak hebt.

De voordelen van deze verhoogde moestuin

De moestuinbak op poten heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een normale moestuin. Ten eerste kun je op een kleinschalige manier tuinieren en het op deze manier langzaam uitbreiden. Beginnende tuinders kunnen deze moestuinbak prima al start gebruiken, om vervolgens te ontdekken of tuinieren iets voor hen is. Ook als je last hebt van rugklachten kun je met een moestuinbak op poten lekker zittend tuinieren, zonder dat je je teveel hoeft in te spannen.

Ruimte voor je tuinspullen

Een ander groot voordeel van deze moestuinbak is dat je onder de bak genoeg ruimte hebt om je tuinspullen op te bergen. Het neemt dus amper ruimte in beslag, want je spullen staan netjes onder de bak. De moestuinbak staat ook een stukje hoger dan wanneer hij zich op de grond bevindt. Op deze manier vangen de plantjes wat meer zonlicht en kan alles ook beter groeien. Omdat je zelf bepaalt waar de bak komt te staan kun je een zo verlicht mogelijke plek kiezen.

Waar kun je de moestuinbak op poten neerzetten?

Het handige van een moestuinbak op poten is dat je hem op allerlei plekken kunt neerzetten. Je hoeft geen gigantische tuin te hebben om een moestuin aan te schaffen, want het kan ook gewoon op je balkon. En in de tuin kun je hem gewoon overal neerzetten waar je wilt, je hoeft er geen speciaal plekje voor te creëren.

Ook zelf groenten kweken? Kijk op Vertisign.nl