Hoe kan een slotenmaker uw huis beter beveiligen?

Alle toegangsdeuren van de woningen in ons land zijn voorzien van sloten. Hartstikke handig natuurlijk, want zodoende kunt uw huis veilig afsluiten wanneer u vertrekt. Bovendien houdt u ongewenste gasten op deze manier buiten uw woning. Weet echter wel dat een beetje inbreker zich tegenwoordig niet meer tegen laat houden door hang- en sluitwerk. Zo wordt een oud slot binnen een mum van tijd geforceerd. Ook uw woning is dus niet veilig met sloten alleen. Daarom is het zaak uw woning beter te beveiligen wanneer u een inbraak wilt voorkomen. Hiervoor doet u een beroep op een slotenmaker. Maar hoe kan een slotenspecialist uw huis eigenlijk beter beveiligen? Dat vertellen wij u in deze tekst.

Anti-inbraakbeveiliging

Inbrekers hebben tal van manieren om een woning binnen te dringen. De deur forceren met een koevoet hoort hier ook bij, maar er zijn snellere en stillere manieren. Zo kan een inbreker de methode flipperen toepassen. Een deur die niet op slot is gedraaid, opent hij met behulp van bijvoorbeeld een bankpasje. Een slotenmaker kan een anti-inbraakstrip plaatsen om deze inbraakmethode uit te sluiten. Daarnaast trekt een inbreker ook geregeld de volledige cilinder uit het slot. Dit noemen we kerntrekken. Om deze methode uit te sluiten, laat u uw huidige cilinders vervangen door anti-kerntrekcilinders. Een slotenmaker kan ook dit voor u doen.


Alarmsysteem en camera’s

Het plaatsen van een anti-inbraakstrip of een anti-kerntrekcilinder is niet voor iedereen voldoende. Gelukkig is dit niet het enige wat een slotenmaker kan doen om uw huis beter te beveiligen. U kunt hem namelijk ook nog inschakelen voor elektronische beveiliging. Hierbij kunt u denken aan een alarmsysteem en camera’s. Met deze maatregelen schrikt u een inbreker vaak af. Plaats deze beveiliging niet zelf. Waarom niet? Omdat de kans groot is dat de beveiliging verkeerd geïnstalleerd wordt. In dat geval werken de systemen niet en dan heeft u er natuurlijk ook niets aan!