Geef je woonkamer karakter met een houten vloer

Wanneer je toe bent aan een nieuwe uitstraling in jouw woonkamer dan kun je dit op een hele hoop verschillende manieren doen. Een manier waar je de woonkamer echt als nieuw door laat lijken is door een nieuwe vloer. Bijvoorbeeld een vloer van hout. Met een houten vloer geef je de woonkamer namelijk echt een karakter!

Houten vloer

Een houten vloer is namelijk een echte tijdloze vloer. Omdat er zo ontzettend veel verschillende mogelijkheden zijn wanneer je kiest voor een houten vloer, kan je altijd een vloer vinden die bij jou past. Op die manier geef je de woonkamer hier echt een karakter mee. In de loop van de jaren is er een hoop veranderd qua houten vloeren. Zo zijn er inmiddels een hoop meer materialen te verkrijgen, maar ook de legwijze en eventuele olie en lak voor de vloer zijn in verschillende opties aanwezig. Op die manier is er dus voor iedereen een houten vloer te krijgen die past bij zijn of haar smaak.

Houten vloer leggen

Ook zijn er een hoop verschillende manieren hoe een houten vloer gelegd kan worden. Er kan uiteraard overlegd worden met de leverancier of de houten vloer in een bepaald patroon kan komen, maar daarnaast zijn er nog verschillende manieren hoe een houten vloer gemonteerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwevende wijze. Bij deze wijze van vloer leggen, gebruik je geen spijkers of lijm. Het voordeel van een zwevende vloer is dat het een stuk goedkoper is dan andere alternatieven. Ook is het zo dat de vloer makkelijker verwijderd kan worden en eventueel zelfs nog mee zou kunnen naar een volgende woning. Dat natuurlijk omdat je geen lijm of spijkers gebruikt. Een nadeel van zwevende vloeren is dat de vloer kan werken en eventueel kan bewegen. Omdat hij bijna nooit naadloos gelegd kan worden, kan het zijn dat de vloer dus iets bol ligt op bepaalde plekken.

Een ander alternatief is om de vloer te lijmen. De vloer wordt dan dus vastgelijmd aan de ondergrond. Het hout kan op die manier niet bewegen en werken is ook niet mogelijk. Dat zijn voordelen van een gelijmde vloer. Nadelen van een vloer die gelijmd is, zijn dat de vloer duurder kan zijn, maar ook dat de vloer lastiger is om te verwijderen. Je legt de vloer dus vrij definitief en kan niet zomaar de vloer verwijderen.

Voordelen houten vloer

Een houten vloer heeft, naast dat het er ontzettend mooi uit ziet, nog een hoop andere voordelen. Zo is een houten vloer veel makkelijker te onderhouden. Het is belangrijk om de vloer goed te onderhouden, maar wanneer je dat doet zal je ook zien dat de vloer lang meegaat. Ook is een houten vloer dus in een hoop verschillende soorten en maten te krijgen en daardoor absoluut een goede toevoeging aan de woonkamer. Zoek je een nieuwe uitstraling, maar weet je niet precies hoe je dit kan doen? Kijk eens naar de vloer!

Bron: TrendVloeren