Geen stress! Een aankoopmakelaar helpt u in het proces

Het aankopen van een nieuwe woning is een erg belangrijke beslissing. Maar best gek dat een makelaar tijdens de aankoop vaak over het hoofd gezien wordt. Want tijdens de verkoop worden ze in de meeste gevallen wel ingezet. Heeft u een huis op het oog? Laat dan een aankoopmakelaar aan uw zijde staan om de factoren samen zo grondig mogelijk af te gaan. Wetende dat een makelaar u assisteert geeft u een enorme rust.

Wilt u een huis kopen in Rosmalen?

In Rosmalen en omgeving is de woningmarkt nog steeds groeiende. Met de hulp van een makelaar worden uw belangen gewaarborgd en het gehele traject wordt geassisteerd. Een huis kopen Rosmalen kent unieke liggingen en de eigenschappen verschillen bij iedere woningen. U kunt aankoopmakelaars inzetten voor het gehele traject of deeltijds. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen af gaan en de makelaar de waarde laten bepalen. Maak voor uzelf een lijst met makelaars om tot een geschikte makelaar te komen.

Wonen in Rosmalen

Het rustige Rosmalen kent een sfeervol cultureel centrum met prachtige architectuur en kunst. Met 25 wijken is Rosmalen sinds 1996 samengevoegd bij de gemeente van ’s-Hertogenbosch. Bent u al bekend met de Vlinderpoort? Dit is een kunstwerk gemaakt door Marijke de Goey en is te zien op de rotonde van de Rodenborchweg. Het is uit opdracht van de Stichting Beeldende Kunst Rosmalen gemaakt in 1995 en staat er sinds 2007 als laatste ode aan de voormalige gemeente Rosmalen. Rosmalen is vooral agrarisch van oorsprong gebleven maar staat ook bekend om Autotron. Dit was vroeger een automuseum en tegenwoordig de plaats voor vak- en publieksbeurzen, zakelijke en publieksevenementen.

Handige tips om uw huis te kopen

Maak voor uw eigen gemak een checklist aan om een overzicht te hebben aan de wensen die u heeft in een woning. Met een hypotheekadviseur weet u gelijk wat de mogelijkheden zijn op financieel vlak. Laat de adviseur de maximale koopprijs bepalen zodat u weet wat u mag lenen en zodat u een overzicht heeft. Gaat u het gehele traject zelf afleggen of gaat u een aankoopmakelaar Rosmalen inzetten? Het is niet verplicht maar een aankoopmakelaar in schakelen kent alleen maar voordelen. U staat er in ieder geval niet alleen voor.

Mocht u een woning gaan bezichtigen, probeer dan eens meerdere mensen mee te nemen. U kunt wellicht enige gebreken over het hoofd zien die een ander wel opvallen. Bedenk u ook altijd goed wat het openingsbod zal zijn. Het kan ook voorkomen dat u moet overbieden. Houdt dit altijd in gedachten want u bent wellicht niet de enige die geïnteresseerd is in de woning. Als u bod geaccepteerd is zorg er dan voor dat de documenten verzameld zijn voor de taxatie. De ontbindende voorwaarden zijn van belang omdat u de hypotheek hiermee rond krijgt. Hier is wel bewijs van de bank(en) voor nodig. Een voorlopig contract wordt opgesteld door de verkopende makelaar en het gehele traject is bijna afgerond en u kunt al beginnen met het inpakken van de verhuisdozen.