In Eindhoven is het steeds populairder om de huidige dak- en gevelbekleding te vervangen met metaal

We zien in de regio Eindhoven steeds vaker dat mensen hun huidige dak- en gevelbekleding van hun woning of pand voorzien van metaal. Metaal geeft uw pand een karakteristieke frisse uitstraling. De afgelopen jaren is de vraag naar metaal Eindhoven dan ook flink gestegen. Metaal is in verschillende soorten te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan aluminium, lood, zink of koper. Daarnaast zijn er diverse soorten geschikt voor metaalbewerking. U kunt het metaal ook op maat bewerken zodat het past bij uw woning of pand.


Eindhovenaren kiezen steeds vaker zink op maat

Middels een kantbank, bankschroef of zetbank kunt u zetten. Zetten is een algemene term voor het buigen van een plaatmateriaal. Metaalbewerkingsbedrijven kunnen hiermee nauwkeurige of ronde hoeken aanbrengen in het materiaal. Hierdoor krijgt u een product dat perfect op uw dak aansluit. Vanwege de ideale eigenschappen zorgt het ervoor dat zink vaak wordt toegepast voor zetwerk op maat. Het is een gemakkelijk te bewerken metaal waardoor het vrijwel in ieder product gerealiseerd kan worden. Het materiaal heeft na het installeren vrijwel geen onderhoud nodig. Bij zetwerk hoeven de materialen niet aan elkaar gelast worden. Dit heeft als prettige bijkomstigheid dat het tijd scheelt en dat u een nettere afwerking overhoudt.

Toepassing van zink op maat.

Zink wordt voornaamst toegepast in dak- en gevelbekleding. Er worden onder andere dakranden, daktrimmen, afdekkappen, waterslagen en dakgoten van gemaakt. De reden dat zink hiervoor gebruikt wordt is dat het ideale eigenschappen heeft. Naast dat zink uw pand of woning esthetisch mooier uit laat zien is het heel erg gebruiksvriendelijk en een duurzaam product wat een lange levensduur heeft. Het heeft zijn lange levensverwachting te danken aan zijn hoge corrosiebestendigheid. Na al deze jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen. Het wordt na een verloop van tijd niet broos en verouderd niet. Tevens is het ook eenvoudig te repareren. Ook heeft u veel keuzemogelijkheden op het gebied van kleur.

Bent u op zoek naar een nieuwe dak- en gevelbekleding?

Wilt u graag een nieuwe dak- en gevelbekleding van metaal? Of bent u opzoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor metaalbewerking Eindhoven? Topkwaliteit industriële zetterijen bedient door ervaren en gedreven zinkzetters vind u door heel regio Eindhoven. Hier kan een deskundige u voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten en toepassingen. Vrijwel elk metaalbewerkingsbedrijf in Eindhoven heeft een eigen machinepark in beheer. Ze kunnen daardoor vrij snel uw product ontwikkelen en leveren.