Kast met open of paneeldeur, wat is de beste optie?

Ontdek wat de voordelen van elk model zijn en wat u moet opmerken bij de aankoop van uw garderobe.

Sommige details hebben de kracht om het gebruik en de integratie van het meubilair met de omgeving volledig te beïnvloeden. Dit is het geval met de openingswijze van de kastdeuren, die de gehele opstelling van de elementen in de ruimte en ook de circulatie kunnen wijzigen. Daarom is het, meer dan alleen esthetiek, noodzakelijk om aandacht te besteden aan het gebruik en de grootte van de ruimte bij de keuze voor een kast met een paneel- of openslaande deur.

Voordeel van een kast met een paneeldeur

In de afgelopen jaren is dit type opening populair geworden en vandaag de dag is het vrij eenvoudig om verschillende modellen kasten met paneeldeuren te vinden, sommige zelfs met spiegels over de hele lengte van de deuren, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Het belangrijkste positieve punt van het paneeldeurmodel is de optimalisatie van de omgevingsruimte. Als de deuren naar de zijkant bewegen, hoeft u zich geen zorgen te maken of ze een ander element in de kamer raken als ze geopend worden, wat zorgt voor een veel grotere vrijheid bij het inrichten van de omgeving.

Deze manier van openen verbetert ook de circulatie in de kamer, die niet wordt belemmerd wanneer de deuren open zijn, wat een goed verschil maakt voor degenen die met een andere persoon in de kamer wonen.

Als negatief punt benadrukken we de prijs, die bij dit model hoger is, en de grotere lengte, omdat het openingsmechanisme een aanzienlijke ruimte in het meubilair inneemt.

Wat te observeren bij de aankoop

In het schuifmodel is het openingsmechanisme veel complexer en belangrijker. Elk probleem in de katrollen en de rails zal het meubilair praktisch onbruikbaar maken. Daarom is het op het moment van aankoop essentieel om op de hoogte te zijn van de kwaliteit van het beslag in de garderobe. Als het niet mogelijk is om het persoonlijk te zien, wees dan op de hoogte van de klachten van andere consumenten over dit probleem.

Voordeel van de kast met open deur

De modellen waarvan de deuren opengaan, worden traditionele garderobekasten genoemd. Zelfs met de popularisering van de schuifopening, is het nog steeds mogelijk om goede opties meer klassieke meubels te vinden.

Het belangrijkste voordeel van de openingsgarderobe is de prijs. Het is aanzienlijk goedkoper in vergelijking met een gelijkaardig model, maar dan met een schuifopening. Voor degenen met een beperkt budget, deze optie stelt u in staat om te investeren in een hogere kwaliteit van het meubilair dat in staat is om alle kleding en andere items goed op te slaan en te organiseren.

Hoewel hij dunner is, belemmert het openingsmodel het gebruik van de ruimte. Kiezen voor deze optie betekent nadenken over de indeling van de ruimte, zodat de deuren geen enkel element raken, en bovendien een goede doorstroming in de omgeving garanderen, zelfs als ze open zijn.

Wat te observeren bij de aankoop

Naast de kwaliteit van het hout, die bijzondere zorg verdient bij alle meubels die u koopt, moet u zich bewust zijn van de scharnieren en handgrepen, die weliswaar goedkoop en relatief eenvoudig te kopen zijn, maar die op het moment van inruil problemen kunnen veroorzaken.

Bron: deurenweb.nl