Tips om je huis te verkopen

Jijzelf kent je eigen huis als geen ander, dus waarom ga je het ook niet zelf verkopen in plaats van een makelaar in te huren? Je kent de buurt, je kent de omgeving en je hebt er allerlei herinneringen van de tijd dat je er hebt gewoond. Wil je meer tips om zelf je huis te verkopen? Lees dan gauw verder.

Waarde bepalen van de woning

Het eerste wat wordt aangeraden is het bepalen van de waarde van je huis. Dit kun je laten doen door een makelaar. Hiermee voorkom je namelijk dat je je huis niet te goedkoop of niet te duur op de markt zet. Handig is om het bij meerdere makelaars op te vragen, omdat het per makelaar kan verschillen.

Wat je ook kunt doen, is de waarde bepalen door bijvoorbeeld te kijken op websites zoals Funda. Hierop kun je een kijkje nemen naar de prijzen van de woningen die te koop zijn in je buurt. Zo kun je ervoor zorgen dat je jouw huis niet te duur op de markt zet dan alle andere woningen bij jou in de buurt.

Fotograferen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je foto’s gaat maken van de woning zodat de potentiële kopers een inzicht krijgen van hoe het eruit ziet en hoe groot het huis ongeveer is. Tegenwoordig met sociale media en online verkoop, kun je hier namelijk niet zonder.

Een tip hiervoor is dat de ruimte netjes is opgeruimd en dat er geen extra spullen opstaan zoals bijvoorbeeld speelgoed. Dit laat het namelijk al gauw wat rommelig uitzien. Bovendien vallen de kleinste details altijd het meest op, dus let hier ook even op! Daarnaast moet je voor goede verlichting zorgen. Natuurlijke licht straalt namelijk rust uit en dat wil je ook verkopen.

Bezichtigingen

Wat het leuke is bij het zelf verkopen van je huis, is dat je zelf de bezichtigingen mag uitvoeren. Niet alleen is het leuk voor jezelf omdat je zoveel herinneringen hebt in het huis, maar ook is het leuk voor de potentiële koper omdat het wat persoonlijker is. Ook kunnen zij vragen stellen over hoe je de buurt en omgeving hebt ervaren, bijvoorbeeld.

Daarnaast is het ook handig om de bezichtigingen zelf in te plannen wanneer het uitkomt voor beide partijen. Je kunt namelijk zelf bepalen of het in de ochtend is, in de avond of zelfs in het weekend! Met een makelaar is dit altijd wat lastiger aangezien zij een drukke en volle agenda hebben en ben je al gauw een week tot een paar weken verder.

Makelaar

Ben je toch nog onzeker over een aantal financiële zaken of wil je meer informatie verkrijgen over het verkopen van een huis? Dan kun je altijd nog een makelaar inschakelen, zoals bijvoorbeeld Eigenaar. Zij kunnen je namelijk adviseren en helpen, maar ook kun je zelf aangeven waar je hulp bij nodig hebt. Dus, verkoop je toch zelf je huis met een beetje hulp!