Het verkopen van een huis

Verhuizen is een gebeurtenis waar iedereen mee te maken krijgt. Vooral als je in bezit bent van een koophuis is het toch handig om te weten waar je rekening mee moet houden. Het verkopen van een huis via bijvoorbeeld Frans Makelaardij is namelijk is vaak een betere keuze dan het zelf te doen. Je komt op het punt dat je wilt weten of je de zaken allemaal zelf wil regelen, of een makelaar moet inschakelen. Als eindresultaat kun je het huis met succes verkopen, en het geld makkelijk investeren in een nieuw huis.

Om te beginnen

Als eerste is het belangrijk om te weten wat de waarde van je woning is. Dit kan enorm verschillen qua makelaar. Daarom is het verstandig om verschillende makelaars op verschillende momenten te laten komen en te laten kijken. Alleen luisteren naar de eerste de beste is vaak niet zo handig.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken of er in de buurt hetzelfde soort huis in de afgelopen maanden is verkocht. Dit kan ook meehelpen met het bepalen van je huiswaarde. Websites zoals Funda en het kadaster verstrekken veel informatie, wat kan helpen met het inschatten van de waarde.

Voor en nadelen

Om interesse te wekken bij een koper, is het belangrijk dat je niet vanuit je eigen perspectief praat. Het is belangrijk om in de schoenen van de koper te staan, en om de voor- en nadelen van de woning te kennen. Op het moment dat je een makelaar inzet om de waarde te weten, is het ook verstandig om te vragen waarom mensen het huis wel of niet zouden kopen.

Daarnaast is het ook handig om deze vragen te stellen aan familie, vrienden of kennissen. Zo kan je aan een hoop voor- en nadelen komen.

Bepaal de groep

Ook bij het verkopen van een huis is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is. Jonge gezinnen, een alleenstaande, stellen die samenwonen of senioren. Stel jezelf deze vragen: Op welke leeftijd heb(ben) ik/wij dit huis gekocht? Hoe zijn andere families in de buurt samengesteld? Dit kan al een vooruitgang boeken bij het bepalen van je doelgroep. Daarnaast is het handig om ook aan andere in de buurt te vragen wat de geschikte doelgroep is. Zo kan jij op een geschikt antwoordt komen.

Content

Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld overbrengt. Maak mooie en duidelijke foto’s van het huis. Zo kunnen huis zoekende alles goed zien, en kan er een interesse gewekt worden bij de mensen. Wanneer je je telefoon gebruikt is het handig om landscape (horizontale) foto’s te maken. Zo kan je zoveel mogelijk van het huis in een foto verwerken. Ook is het handig om zoveel mogelijk licht het huis in te laten vallen. Dit kan voor duidelijkere en scherpere foto’s zorgen.

Indeling

Een plattegrond hebben van het huis, is ook iets wat aangeraden wordt. Dit kan je makkelijk zelf online maken. Wanneer je de plattegrond aan het maken bent, is het ook enorm verstandig om kenmerken te omschrijven. Door op Funda naar andere teksten te kijken kan je makkelijk inspiratie halen om een omschrijving te maken. Op Deventer Makelaardij staan meer tips over het kopen/verkopen van een huis, en alle andere bijbehorende zaken.