De voordelen van kunstplanten in je woning

Naast dat planten bijdragen aan een gezellige sfeer voor iedere ruimte, hebben planten ook nog een handvol extra positieve effecten waar veel mensen nog niet vanaf weten. Deze voordelen zijn naar voren gekomen uit allerlei onderzoeken. Dit soort onderzoek naar de effecten van planten worden in Nederlands steeds meer gedaan, omdat blijkt dat er steeds meer positieve conclusies naar boven komen. Het gaat bij deze effecten op het effect dat planten hebben op zowel lichamelijk als op geestelijk gebied. Zoals je waarschijnlijk al wist, hebben planten invloed op de zuurstof in een ruimte. De lucht in bijvoorbeeld jouw woonkamer kan, zonder dat je het in de gaten hebt, erg vervuild zijn. Dit kan komen door het gebruik van elektrische apparaten of door het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen. Het is dus belangrijk dat deze lucht op de een of andere manier geventileerd wordt.

Hoe dragen planten bij aan meer zuurstof en luchtvochtigheid?

Wat je misschien nog niet wist, is dat planten daar een grote rol in kunnen spelen. Wij als mensen ademen de zuurstof uit de lucht in, waarna we de zuurstof eruit halen en daarna enkel weer koolstofdioxide uitademen. Deze koolstofdioxide is weer wat de planten nodig hebben om te leven. De planten ademen juist de koolstofdioxide in en zetten dit weer om in zuurstof. Hoe meer zuurstof er in een ruimte is, hoe efficiënter je kunt ademen. Het is dus super handig dat mensen en planten er op deze manier voor kunnen zorgen dat er genoeg zuurstof is, zonder er extra moeite voor te hoeven doen. Daarnaast kunnen sommige planten, wanneer deze veel water drinken, de luchtvochtigheid sterk verhogen. Ook deze luchtvochtigheid is weer goed voor mensen, zoals voor de luchtwegen en voor de huid.

Geen zin in het onderhoud van planten? Ga voor kunstplanten

Al die voordelen van echte planten zijn handig en mooi meegenomen, maar echte planten hebben ook veel aandacht en verzorging nodig. Als jij er bijna niet naar omkijkt of niet weet hoe je met een bepaalde plant om moet gaan, zijn de planten al vergaan voordat je wat aan hebt gehad. Mocht dit bij jou het geval zijn, dan kun je er ook voor kiezen om kunstplanten of kunstbloemen te nemen. Je hebt bij zulk soort planten niet de voordelen van het extra zuurstof en luchtvochtigheid, maar er zijn wel andere voordelen van groen in het algemeen die je wel meepakt. Groen in een ruimte draagt namelijk bij aan de positieve sfeer in een ruimte. Een groene ruimte draagt vervolgens weer bij aan ontspanning in je lichaam. Dat is ook de reden dat je kunstbloemen en -planten veel in bijvoorbeeld ziekenhuizen en kantoren tegen komt. Een beetje groen in een kantoor waar mensen de hele dag binnen hard aan het werk zijn, is dus zo gek nog niet.

Daarnaast is er ook uit onderzoek gebleken dat groen op het kantoor op een positieve manier invloed heeft op de productiviteit en ook nog eens een positief effect heeft op de concentratie. Op deze manier kan het zelfs nog een goede investering zijn ook. Kunstplanten kopen voor in de woonkamer of juist voor op het kantoor? Ga direct online op zoek en kijk wat het beste in jouw ruimte past.