Je nieuwe woning mooi inrichten

Je woning mooi inrichten dat proberen we allemaal te doen. Maar wat de één mooi vindt, vind de ander misschien wel weer verschrikkelijk. Daarom is het belangrijk om ervoor te kiezen wat jij mooi vindt. Het moet namelijk wel jou thuis gaan worden, en dit kan alleen met spullen die jij mooi vindt. Wel moet je kijken met wat bij je huis past. Ook moet je rekening houden met licht inval en dergelijke.

Tips:

  • Less is more. Waarschijnlijk kennen we deze uitspraak al wel maar daarom is hij niet minder van toepassing. Wij Nederlanders zetten vaak ons huis helemaal vol met meubelen en accessoires en andere prullaria. Probeer dit niet te doen omdat je huis hier al heel snel vol en druk van lijkt te worden. En hoe minder je van die kleine spullen neerzet hoe minder je hoeft schoon te maken. Als je een grote ruimte moet vullen kies dan ook voor grote meubelen zodat je in één keer een gevulde ruimte hebt.
  • Houdt rekening met het licht. De keuzes van je kleur gebruik op de muren kan cruciaal zijn. Zorg ervoor dat als je weinig lichtinval in je woning hebt dat je niet voor donkere kleuren kiest want zo creëer je een hol idee. Wil je licht en ruimte creëren kies dan voor lichte kleuren dit zal meteen meer ruimte geven.
  • Maak één ruimte. Vaak heb je binnen één ruimte toch verschillende hoekjes denk aan een tv-hoek een studeerplekje en een stuk ruimte voor de eettafel. We zijn vaak geneigd om dit allemaal van elkaar af te scheiden door telkens andere kleuren te gebruiken. Maar als je dit allemaal met elkaar betrekt en telkens dezelfde kleuren laat terugkomen zal je veel meer ruimte creëren ook wordt het dan meer één geheel.
  • Sfeer in je huis aanbrengen. Sfeer aanbrengen in je huis is gemakkelijk te doen doormiddel van licht punten. Zorg er dan wel voor dat je kleine lichtpunten gebruikt, met grote lichtpunten aan de muur creëer je niet snel sfeer.
  • Rustig interieur. In de vorige tips kwam veel naar voren dat je je interieur rustig moet houden. Dat is ook wel waar maar toch is het wel leuk om wat kleur of een stijl aan te brengen. Persoonlijk houd ik van een rustig interieur en vond ik het daar niet bij passen om dingen aan je muur op te hangen. Toch kan dit erg mooi zijn denk aan één mooi schilderij met wat kleur eraan. Tegenwoordig zie je ook veel mooie lijsten met daarin wat posters aan de muren hangen. Als je dan een poster zat ben kan je er zo weer een nieuwe in hangen en heb je een hele nieuwe sfeer in je kamer.
  • Pak je verhuisdozen direct uit en beoordeel of je nog iets wilt wijzigen aan je interieur. Als je toch bezig bent, kun je best direct alles oppakken. Als je er eenmaal woont, zul je minder snel iets aan gaan passen.

Verhuizen

Ben je van plan om te verhuizen, dan hoop ik dat de bovenstaande tips je gaan helpen met je inrichting. Ben je opzoek naar een verhuisbedrijf uit den Haag? Vraag dan eens bij familie en vrienden na of ze ervaring hebben met een goed verhuisbedrijf. Dit scheelt jou weer een hoop gezoek.