Kant en klare binnendeur

Ben je opzoek naar een kant en klare binnendeur? Er is namelijk veel keuze op het gebied van binnendeuren. Er zijn binnendeuren in verschillende stijlen, met of zonder glas. We zetten de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje.

Aandachtspunten kant en klare binnendeur

Je weet nu dat je keuze is gevallen op een kant en klare binnendeur. Maar nu is er nog de keuze tussen een stompe of opdekdeur. Het grootste verschil is dat een stompe deur in zijn volledigheid in het kozijn valt. Waarbij een opdekdeur voor een klein gedeelte over het kozijn valt.

Draait de binnendeur links of rechtsom? Dit is bij een stompe deur echter niet van belang. Dit is bij een opdekdeur wel degelijk van belang en is het zaak te kijken in welke richting de deur open draait.

Om de maat te kunnen bepalen bij een stompe deur is er de mogelijkheid de maat van de bestaande deur te gebruiken. Je hebt immers ook de mogelijkheid om de sponningsmaat op te meten oftewel de binnenmaat van je kozijn. Hierbij trek je zowel van de hoogte en breedte 5mm af. Voor een opdekdeur meet je van je reeds bestaande deur de hoogte met inachtneming van de de opdekrand en de breedte zonder opdekrand.

Vaak worden kant en klare binnendeuren niet geleverd met glas. Gelukkig is er een ruim aanbod en kom je altijd bij een keuze die het beste bij je interieur past.

Warmteverlies

Het is van belang dat je kant en klare binnendeur de ruimte heeft. Vaak kan er sprake zijn van warmteverlies en vuil of vocht van buitenaf. Het warmteverlies is te beperken door een goede tochtprofielen te plaatsen. Dit is immers verwaarloosbaar bij een binnendeur. Dus is dit meer van toepassing op buitendeuren.

Door het gebruik van de juiste tochtprofielen kan er toch een hoop worden bespaard op de energierekening.

Een kant en klare binnendeur kan je voorzien van tochtwering in de vorm van o.a tochtbanden, tochtstrips, of tochtvaldorpels. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat de koude lucht van buitenaf aanzienlijk minder kans heeft om in de kamer binnen te dringen.

Hoe hang ik mijn kant en klare binnendeur af?

Stompe deuren kunnen worden afgehangen aan de zogenaamde kogelscharnieren, bladpaumelles, of verdekte scharnieren. Het is belangrijk te weten met welk soort binnendeur je te maken hebt. Er zijn meerdere mogelijkheden om een deur af te hangen. Stompe deuren worden doorgaans geleverd zonder inkrozingen. Als er bekend is welk soort deur je wilt afhangen dan heb je de mogelijkheid om een kant en klare binnendeur met inkrozingen te bestellen. Denk ook goed na over het te bestellen deurbeslag.