Hoe je je huis binnen no-time verkoopt

Het is voor niemand een geheim dat een huis verkopen geen makkelijke opgave. Waar sommige huizen binnen een week verkocht zijn, kunnen andere jaren te koop staan. Toch zijn er manieren waarop je het verkoopproces van je woning kan versnellen, zodat je er binnen een mum van tijd vanaf bent. Een aantal van deze manieren lees je in deze blog!

Ligt de sterke kanten van je huis uit

Laat aan potentiële kopers zien wat jouw huis zo uniek maakt en ligt de sterke kanten dus extra uit. Heb je bijvoorbeeld een prachtige ruime tuin die in de lente vol in bloei staat? Laat dat zien! Laat er extra veel foto’s van maken en zet deze zo vroeg mogelijk in je Funda-advertentie als eye-catcher. En besteed wat minder aandacht aan de mindere kanten van je huis. Eén foto van die stoffige oude zolder is voldoende.

Zorg voor een neutrale inrichting

Natuurlijk mag jij je huis helemaal volhangen met panterprintjes of antieke poppen als dat jouw stijl is, maar het is natuurlijk niet de ideale inrichting om je huis mee te verkopen. Kopers kunnen namelijk moeilijk door jouw inrichting heen kijken en zien hoe veel potentie het pand voor hun heeft. Zet dus tijdelijk je tierlantijntjes op zolder, zodat je huis een neutralere, meer verkoopbare uitstraling heeft.

Verkoop je huis direct

Hoewel bovenstaande tips je verkoopproces waarschijnlijk zullen versnellen, geven ze natuurlijk geen garantie dat je huis snel verkocht is. Als je die garantie wel wil, kan je in zee gaan met een huizeninkoper. Deze laat vervolgens je huis taxeren om een idee te hebben van de waarde ervan. Vervolgens zal er een bod op je huis gedaan worden. Dit alles neemt maar een paar dagen in beslag, dus je verkoopt je huis direct voor een eerlijke prijs.