Spouwmuurisolatie met PUR

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot spouwmuurisolatie. Zo zijn er verschillende materialen die men gebruikt voor het vullen van de spouw, mogelijke materialen zijn parels, wol, IsoFoam of purschuim. Tijdens deze blog zal spouwmuurisolatie met purschuim behandeld worden. Purschuim bestaat uit twee verschillende componenten, namelijk Polyol en PMDI. Wanneer deze componenten met elkaar in aanraking komen vindt er een chemische reactie plaatst. Bij deze reactie wordt het hard schuim en worden de gaten en kieren compleet afgedicht. Daarom is purschuim perfect te gebruiken bij het isoleren van daken, gevels, spouwmuren en vloeren. Verder is purschuim geschikt om te gebruiken bij woningen met vochtproblemen en heeft het een zeer goede isolatiewaarde.

Het plaatsen van purschuim

Voordat het purschuim in de spouw geplaatst wordt komt een expert langs om de situatie te beoordelen. Door het uitvoeren van een endoscopisch onderzoek kijkt de expert naar de staat van de spouwmuur. Zo mogen er geen scheuren in de gevel zitten en is het belangrijk dat de voegen niet poreus zijn. Wanneer de woning aan deze beide eisen voldoet kan er een datum gekozen worden. Voordat men daadwerkelijk begint met het vullen van de spouw worden de gieren rondom deuren en kozijnen afgeplakt. Daarna worden er enkele gaten in de voegen geboord, door deze gaten wordt later het pur in de spouw gespoten. Wanneer de spouw gevuld is met het purschuim worden de gaten weer gedicht met cement.

De voordelen bij het gebruik van purschuim

Een ontzetten belangrijk aspect bij het isoleren van woningen is dat gaten en kieren compleet gedicht worden. Wanneer dit niet het geval is, kan het nog steeds gebeuren dat warmte weet te ontsnappen. Door te kiezen voor purschuim weet je zeker dat gaten en kieren gedicht worden. Een ander voordeel is dat purschuim vochtbestendig is. Dus heb je last van een vochtprobleem, dan kun je dat met purschuim oplossen.