Een mooie design lamp verrijkt je interieur – 3 tips voor de aankoop

Als jij op zoek bent naar een design lamp boven je tafel, in je woonkamer of naast je luie stoel, dan is het logisch dat je geen verkeerde aankoop wilt doen. Design lampen zijn duur, ze zijn uniek en wat betreft het ontwerp is eigenlijk alles mogelijk. Het kan lastig zijn om uit het aanbod een keuze te maken. Je weet wel wat je mooi vindt, maar het is lastig voor je om te bepalen of zo’n uniek design in je interieur past. Met de onderstaande drie tips kun je een design lamp aanwijzen die betaalbaar is en die in jouw interieur goed tot zijn recht komt.

Tip 1: koop je design lamp online

Als je je design lamp online probeert te vinden, dan zal je zien dat je hier soms wel 70 procent minder voor betaalt. En de kwaliteit is precies hetzelfde als wanneer je een fysieke winkel bezoekt. Een winkelketen moet betalen voor de huur van de winkel, voor een moderne en unieke inrichting van de winkels, voor perfecte presentatie en voor het personeel. Als klant word je daar volledig in de watten gelegd, maar tegelijkertijd betaal je ook veel meer. De verkoper moet de uitgaven ergens van betalen. Online winkels hebben die kostenposten niet en daarom kan de prijs van de producten omlaag. Dar profiteer jij van, zonder dat je inlevert op de kwaliteit.

Tip 2: denk na over de functie van je verlichting

Hoe mooi je een design lamp ook vindt, hij moet wel passen bij de functie die jij eraan wilt geven. Een lamp die als basisverlichting fungeert, moet een gehele ruimte kunnen verlichten en niet plaatselijk. Zoek je plaatselijke verlichting, dan heb je een lamp nodig die als sfeerverlichting fungeert. Accentverlichting is een soort van sfeerverlichting, maar dan met als doel een bepaald voorwerp in de schijnwerpers te zetten, zoals een lamp boven de eettafel. Zou je basisverlichting boven de eettafel hangen, dan valt dat gedeelte juist in het niet.

Tip 3: een lamp die in je interieur past

Als je bepaald hebt welke functie je je design lamp wilt geven, weet je ongeveer welk model je nodig hebt. Vervolgens is het tijd om na te gaan denken over de stijl. Het is het mooiste en makkelijkste als je design lamp aansluit bij de stijl die je hebt toegepast in de kamer. In een moderne inrichting zal een klassieke lamp wat apart staan en als je van industrieel houdt, dan komt een landelijke design lamp niet goed tot zijn recht. Echte ervaren interieurontwerpers durven stijlen te mixen, maar dat kan ook verkeerd uitpakken.

De perfecte lamp voor jou

Je zoektocht voor een ideale design lamp begint bij het aanwijzen van een goede online winkel. Vervolgens bepaal je de soort door naar de functie van je verlichting te kijken. Als laatste kies je de stijl. Door deze drie stappen te nemen en goed over je aankoop na te denken, kan er weinig mis gaan. Op Lamptwist.com vind je een ruim aanbod waar altijd wel een lamp in jouw smaak beschikbaar is!