Binnendeur trends

We weten allemaal hoe belangrijk het is om bij het repareren van een huis of appartement op alle details te letten. Dit alles gebeurt omdat we een geheel moeten maken van de beschikbare componenten die idealiter op elkaar zijn afgestemd. En binnendeuren zijn in dit geval geen uitzondering. Ze vervullen immers niet alleen een praktische functie door alle kamers onder elkaar te verdelen, maar kunnen vaak het hoogtepunt van jij interieur worden.

Diverse soorten opening

Wat jouw behoeften ook zijn, binnendeuren passen zich perfect aan jouw kamer en zijn beperkingen aan, of het nu gaat om ruimte, licht, maar ook stijl. Scharnierend of schuifbaar, zak- of wandmontage, er bestaan ​​verschillende soorten openingen, elk met zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. De draaideur is geschikt voor de meeste ruimtes. Ideaal om woonkamers van nachtkamers te scheiden, het stelt je in staat om eenvoudig en gemakkelijk een ruimte te openen. Deze klassieke oplossing past zich aan alle standaardafmetingen aan.

Hoge deuren

De trend is voor hoge opties, met een kistlengte van meer dan 2 meter. Het gebruik ervan maakt het mogelijk om het plafond visueel te verhogen. Tegelijkertijd kan de hoogte worden bereikt zowel door het verlengde deurblad als door het gebruik van liggers. Deze kunnen rechthoekig of halfrond zijn. In 2020 zullen deze modellen modieuzer zijn dan ooit. Modieuze binnendeuren 2020 met stijlvolle spiegellook. Bovendien kunnen ze de natuurlijke verlichting in de kamer verbeteren. Deze beglaasde elementen van het deurkozijn zenden licht uit en vervullen de functie van een ander raam. Het ontwerp van de deur met een kleurrijke spiegel ziet er interessant uit. Het kan gemaakt zijn van stukjes gekleurd of transparant en mat glas.

Brede deuren

Let ook op de deur met een ongewoon breed blad, evenals de varianten met dubbele vleugel. Bovendien hoeven de kozijnen niet dezelfde breedte en vormgeving te hebben. De nieuwste trend in 2020 zijn tricuspide deuren. Daarnaast wordt het beweegbare doek aan beide zijden weer aangevuld met onwrikbare transparante glazen luiken. Dergelijke deuren met een symmetrische configuratie zijn perfect voor klassieke en neoklassieke interieurs.

Houten schuifdeur binnen

De andere mogelijkheid is om naar een schuifdeur te lopen. In dit geval heeft je de keuze tussen een zichtbaar systeem, bevestigd aan de muur of het plafond, en een volledig onzichtbaar systeem, geïntegreerd in de wand. Dit wordt een zakdeur genoemd. Esthetisch gezien stelt deze optie je in staat een kamer te openen zonder dat de deur zichtbaar is.