Waarom een slotenmaker handig is

Het is ons allemaal zeker al eens gebeurd. We hebben stress en lopen de deur uit zonder onze sleutel. Wat nu? Er zijn natuurlijk een aantal opties die je nu hebt. Je kunt je deur intrappen of door je raam klimmen. Al deze opties zijn niet erg handig. Het beste wat je kunt doen is een slotenmaker te bellen. Bel bijvoorbeeld een slotenmaker in Utrecht. Zij kunnen je deur open krijgen met de minste schade aan je deur of het slot. Als je wilt, kunnen ze dan meteen een nieuw slot installeren. In deze blog bespreken we waarvoor je allemaal een slotenmaker voor belt.

Doe het niet zelf!

Heb je je sleutel in je appartement vergeten of is hij in het slot afgebroken? Probeer niet zelf de sleutel eruit te krijgen of in je appartement te geraken. Dit kan de zaken namelijk veel erger maken dan het is. Er is ervaring en het juiste gereedschap voor nodig om een sleutel uit een slot te halen zonder alles kapot te maken. Hoe meer schade je hebt aangericht, hoe meer werk de slotenmaker heeft om sloten te openen. Hierdoor wordt het dus alleen maar duurder.

Sloten vervangen

Een slotenmaker kan ook gemakkelijk sloten vervangen. Als je bijvoorbeeld in een nieuw appartement bent, is het handig om alle sloten te vervangen. Ook al was de vorige eigenaar betrouwbaar, doet dit veel voor je gevoel van veiligheid. Je weet maar nooit wie er met jouw sleutel rondloopt. Een slotenmaker kan je sloten ook testen om te zien of ze op de nieuwste stand zijn. Zo niet kan hij jou advies geven, immers is hij een specialist op dit gebied.