Laat je huis voor alle zekerheid inspecteren op veiligheid

Met de stijgende criminaliteit is het meer dan ooit belangrijk geworden dat je jouw huis en gezin goed beveiligd. Een slot aan de voor- en achterdeur is niet meer veilig. Je zult meer veiligheidstechnieken moeten toepassen die voldoen aan de eisen van de realiteit. Heb je twijfels over de veiligheid van jouw huis? Vraag een expert slotenmaker om de inspectie voor je te doen.

Waarom is het goed dat je jouw huis door een slotenmaker laat inspecteren?

Zoals hierboven vermeld, is een huisveiligheidsinspectie belangrijk omdat het kan helpen om manieren te identificeren waarop jouw huis het risico loopt op diefstal. Als je weet welke stappen je moet nemen om jouw huis te beveiligen, ben je veel dichter bij de volledige bescherming van jouw gezin tegen diefstal en inbraak.  

Ook al denk je dat jouw huis veilig genoeg is, kan de inspectie je helpen een gebied te lokaliseren dat meer beveiliging nodig heeft dan je eerder dacht.

Hoewel de huisinspecties plekken en technieken identificeren die je kunt nemen om jouw huis verder te beveiligen, zijn ze niet bedoeld om er een ultraveilige vesting van te maken. Jouw huis wordt nagekeken op mogelijke veiligheidsrisico’s, maar de focus ligt op de sluitsystemen, niet op de beveiligingssystemen.

Wat kan je verwachten tijdens een huisbeveiligingsinspectie

Huisbeveiligingsinspecties duren niet lang – ze worden redelijk snel uitgevoerd en zijn niet duur. Bij een goede inspectie zal de monteur het gehele pand onderzoeken om eventuele probleemgebieden te identificeren.

De inspecteur zal zich waarschijnlijk sterk concentreren op de deuren en ramen, aangezien dit gemakkelijke toegangspunten zijn voor inbrekers. Andere gebieden die worden geïnspecteerd, zijn onder meer verlichting, landschapsarchitectuur, de garage en meer.

Als sloten moeten worden vervangen, kan dit meteen worden gedaan. De resultaten van de inspectie worden meteen met je gedeeld, alsook de aanbevelingen. Jij mag zelf kiezen als je de aanpassingen later zal doen of meteen door de aanwezige slotenmaker.

Neem beveiliging serieus

Het is belangrijk dat je jouw beveiliging in acht neemt en ervoor zorgt dat deze op peil is. Mensen moeten hun veiligheid serieus nemen. Je hebt veel meer dan een slot nodig. Een inspectie zal duidelijk wijzen of het slot dat je aan de voordeur hebt stevig genoeg is. Zie het als een investering. Je geeft niet zomaar duizenden euro’s uit aan het kopen van een huis, die binnen korte tijd wordt vernield door inbrekers.

Een goede aanbeveling is dat je ervoor zorgt dat je veel sensorverlichting buitenshuis hebt. Het kan ook een goed idee zijn om de lichten binnen te laten branden als je niet thuis bent, omdat potentiële criminelen dan denken er iemand thuis is.

Een andere suggestie is om boven een nep-tv te hebben die lichten uitzendt die een tv-scherm nabootsen.

Je moet proactief zijn met betrekking tot de beveiliging van jouw huis of kantoor, en niet wachten tot er bij je is ingebroken om er iets aan te doen. Er zijn veel te veel gevallen waarin mensen hebben geleden onder de handen van “malafide slotenmakers”. ‘ maak dus contact met de experts.