Meubelset woonkamer in verschillende stijlen

Je probeert een nieuwe woning in te richten of je wil jouw vertrouwde woonkamer een nieuwe look geven. Tijd om alle oude versleten meubels weg te doen en een nieuwe meubelset woonkamer te bestellen. Door de meubels in een set te kopen hoef je niet elk aparte onderdeel los aan te schaffen. Dat scheelt een hoop in verzendkosten en tijd. De beste meubelsets voor woonkamers komen in een samenhangende stijl. Je hebt vast wel eens gehoord van klassieke en moderne woonkamers. Tegenwoordig heb je ook een Scandinavische, industriële en landelijke stijl. Steeds meer mensen kiezen deze alternatieve stijlen voor de meubelsets in hun woonkamers. Maar wat houden deze stijlen precies in? Als je nog niet goed weet hoe jij je woonkamer wil inrichten, lees je dan hier in over deze drie opties.

Landelijke meubelset woonkamer maken een woonkamer gezellig

Wanneer je een meubelset woonkamer gebruikt in een landelijke stijl, haal je gezelligheid in huis. Door de ongedwongen cultuur van het Nederlandse platteland toe te passen op je woonkamer voel je je helemaal thuis. De kleuren bij zo’n stijl zijn heel neutraal en er worden geen drukke patronen gebruikt zoals je in moderne of klassieke kamers zou zien. Dit geeft de kamer een ruimtelijker gevoel. Bij een landelijke stijl zoek je naar de perfecte balans tussen ruimte en intimiteit. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de kamer groter aanvoelt en donkere kleuren zorgen voor meer intimiteit. Kijk dus hoe groot de ruimte is en kies de grootte en kleuren van de meubelset voor je woonkamer uit met dit in gedachte. Maar er is een andere bijzondere stijl die jouw leefruimte kan verrijken.

Industriële meubels voor een coole woonkamer

De industriële stijl doet je denken aan de moderne stijl. Alles is erg ruimtelijk en vergeleken met klassieke en landelijke kamers is het bijzonder verfrissend. Wat een industriële meubelset woonkamer uniek maakt is de ruwe, onbewerkte stijl. Stalen kozijnen, een stoere leren bank, ongeverfde meubels van staal, hout en glas. Industriële meubels zijn stevig en functioneel. Er zijn niet veel felle kleuren of ingewikkelde patronen aanwezig, maar daar kan je slim gebruik van maken. Wat je kan doen met industriële kamers is een meubel of accessoire gebruiken in een felle kleur. Daar zal alle aandacht vervolgens op vallen. Zo kan je een leuke anekdote voorbereiden en een leuk gesprek in de inrichting van je kamer verstoppen.

Scandinavische meubelset woonkamer

In het noordelijke Scandinavië zijn de winters donker, koud en lang. De natuur is nog groots en wild in het noorden, maar toch is de cultuur er bijzonder rustig en vredig. Daarom zijn Scandinavische meubelsets voor woonkamers gericht op het brengen van licht en rust. Door eenvoudige meubels te gebruiken die voornamelijk van netjes afgewerkt hout zijn gemaakt breng je een functionele, ruimtelijke sfeer in huis. De meest gebruikte kleur verf in deze stijl is wit. Met deze stijl haal je het licht in huis, dat maakt het ook makkelijker om je te concentreren. Een Scandinavische meubelset woonkamer komt dus ook van pas bij het thuiswerken.