Online plinten bestellen: 5 handige tips

Wil jij online plinten bestellen, dan ben je misschien bang voor een miskoop. Het is inderdaad zo dat je dan de plinten van tevoren niet kunt zien en dat je aan een afbeelding niet altijd genoeg hebt. Tegelijkertijd brengt online winkelen een groot aantal voordelen met zich mee en deze voordelen wil je graag benutten. De onderstaande tips zijn opgesteld voor iedereen die plinten wil bestellen bij een webwinkel. Door deze op te volgen maak je de kans op een miskoop minimaal.

1.     De juiste plinten bestellen

Een goede voorbereiding is het halve werk en je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker als je van tevoren exact bepaalt welke soort plinten je nodig hebt. De stijl van je interieur is dan belangrijk, maar ook de afmetingen van je kamer en je eigen voorkeur. Geef daarom antwoord op de volgende vragen.

●       Welke soort plinten wil je aanschaffen? Er zijn gladde plinten, luxeplinten, kraalplinten, sierplinten, monumentenplinten, waalplinten en overzetplinten.

●       Welke afmetingen heb je nodig? Denk goed na over de hoogte en de breedte, de lengte is uiteraard de omvang van de kamer.

●       Welke kleur plinten wil je bestellen? Tegenwoordig kiezen veel mensen voor dezelfde kleur als de muur, maar dat hoeft niet.

2.     Een webwinkel kiezen met een vergelijking

Nu je exact weet wat je wilt aanschaffen, kun je een webwinkel kiezen. Dat doe je het beste door een vergelijking te maken van 3 tot 6 winkels die de plinten verkopen die jij nodig hebt. Deze winkels vergelijk je vervolgens met elkaar op de punten die voor jou belangrijk zijn, zoals de prijs, de leverdatum, de diensten die worden aangeboden en de kwaliteit.

3.     Besteed extra aandacht aan de garantieregeling

Je kunt je plinten bestellen bij een winkel die een goede garantieregeling aanbiedt. Alleen als deze kwaliteit verkoopt, willen ze daar ook echt garant voor staan. Een slechte regeling getuigt van weinig vertrouwen in het product en dat is natuurlijk verdacht. Neem de garantieregelingen daarom goed door en besluit alleen plinten te bestellen bij een leverancier met een regeling die je vertrouwt en accepteert.

4.     Vergeet de retourvoorwaarden niet

Met de bovenstaande tips heb je al een webwinkel of webwinkels gevonden waarbij je de plinten bestellen wilt. Als het goed is zijn dit de plinten die je nodig hebt en voldoet deze winkel ook aan je andere eisen. Toch is het altijd mogelijk dat je je plinten moet retourneren. Dat kan door een fout van de winkel zijn of omdat jij niet tevreden bent. Retourneren moet gemakkelijk kunnen, dus lees de voorwaarden goed door, vraag jezelf af of jij daar akkoord mee gaat en je hebt een plan B.

5.     Lees klantenrecensies door

Een laatste tip voor iedereen die plinten bestellen wil online is dat de klantenrecensies je heel veel vertellen over hoe het is om te werken met de leverancier en winkel in kwestie. Ook leer je veel over de kwaliteit van de dienstverlening en de plinten zelf. Het is altijd verstandig om je daar verder in te verdiepen.