Haagplanten kopen die passen in jouw tuin

Haagplanten kunnen echt mooi staan in een tuin. Wat ze geweldig maken is het feit dat je tussen verschillende variatie van haagplanten kunt kiezen. Wanneer mensen haagplanten kopen, kopen ze vooral haagplanten die in hun tuin passen. De meeste haagplanten van Haag-Heg hebben bepaalde voordelen als je deze koopt, bijvoorbeeld dat zij voor privacy zorgen door de hoogte. Lees verder om erachter te komen welke haagplanten jij kunt kopen om in jouw tuin te planten.

Bescherming tegen inbrekers en privacy

Wordt er in jouw buurt vaak ingebroken of ben jij slachtoffer geweest van zo’n misdaad? Dan moet je haagplanten kopen die het onmogelijk maken om zonder letsel er overheen of doorheen te klimmen. Voorbeelden hiervan zijn Sleedoorn, Hondsroos of Darwin Berberis. De stekels van deze haagplanten zullen inbrekers of indringers zeker afschrikken. Als je graag meer privacy wil in jouw tuin, kan je de haagplanten Haagbeuk, Laurierkers, Zuurbes kopen. Deze groeien snel waardoor je heel gauw van je privacy kunt genieten.

Last van veel wind, geluid of verkeersvervuiling

Woon je in een winderig gebied? Dan kan je de windbestendige haagplanten zoals de Taxus of Veldeshoorn kopen. De planten zullen weinig schade opleveren, omdat ze niet snel omvallen zoals muren of hekken. Ze zijn sterk en flexibel, laten lucht door en verminderen de druk van de wind. Deze haagplanten filteren en kalmeren de wind. Dit zorgt op zijn beurt voor betere luchtcirculatie. Woon je in een gebied met veel verkeer en heb je last van verkeersvervuiling? Coniferen, Hedera, Laurier Genolia zijn de beste haagplanten die luchtvervuiling en fijnstof tegen kunnen gaan. Als je last hebt van geluid, zoals de trein, discotheek en dergelijke dan kan je altijd haagplanten kopen die het geluidsniveau kunnen verminderen. Hoe het geluid gedempt wordt, hangt af van de hoogte van de geluidsbron en de hoogte, rijpheid en dichtheid van de haagplanten.

Een mooie tuin realiseren

De meeste mensen willen een mooie tuin met bloemen en planten. Wist je dat haagplanten de schoonheid van je tuin kunnen benadrukken? Haagplanten zijn de perfecte achtergrond om de planten en de bloemen die je hebt geplant meer op de voorgrond te brengen. Maar heb je nog niks geplant dan kan je heel goed letten op welke haagplanten je koop. Er zijn haagplanten die ook mooi zijn met hun bladeren, bloemen, fruit of bessen. Haagplanten passen niet alleen mooi in jouw tuin, maar ze helpen ook bij het vergroten van de waarde van jouw huis.