Juiste hellingshoek voor zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds meer gebruikt als een milieuvriendelijke manier om energie op te wekken voor in de woning. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan de panelen die er uit komen wanneer u deze laat plaatsen op of om de woning. De panelen moeten wel op een goede manier neergezet worden omdat het belangrijk is dat de panelen voldoende zon opvangen. We hebben het dan over de juiste hellingshoek voor zonnepanelen. In deze tekst gaan we daarom kijken naar de verschillende manieren waarop zonnepanelen bij kunnen dragen aan een beter milieu, wat de zonnepanelen precies doen en waarom zonnepanelen niet voor iedereen voldoende werken en dus niet altijd voor iedereen een voordeel zijn.

Juiste hellingshoek voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die bepaalde cellen bevatten die een eigenaardige eigenschap hebben. Wanneer er zon schijnt op de panelen, zetten de cellen het licht om in energie voor in de woning. Deze energie wordt vervolgens via de meterkast naar binnen geloodst en daar wordt de elektriciteit gebruikt om de woning te voorzien van licht en stroom. Dat scheelt vervolgens een hoop in de maandelijkse energiekosten. Dat komt omdat er geen belasting betaalt hoeft te worden over de energierekening. Normaliter wordt de energie op een minder duurzame manier opgewekt. Dan wordt er ook belasting berekend over de maandelijkse kosten en hier betaal je dus meer voor. Wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen is dat niet het geval. De energieleverancier blijft op de achtergrond alsnog aanwezig voor de dagen dat er onvoldoende zon schijnt om energie op te wekken, maar de belastingen vervalt. Dat is dus een groot voordeel.

Waarom nog meer zonnepanelen?

Toch zijn er nog meer voordelen aan de panelen. Zo is het natuurlijk ook een hele duurzame keuze. Door zonnepanelen te nemen, draag jij jouw steentje bij aan een beter milieu en aan een gezondere wereld. Ook is het geld wat bespaard wordt natuurlijk zeker een goed voordeel aan de panelen. Toch zijn de panelen niet voor iedereen een goede keuze. Via een dakscan kun je er achter komen of de panelen voor jou een goed idee zijn of niet. Dat heeft namelijk alles te maken met hoeveel energie je maandelijks verbruikt, maar ook met hoeveel zon er opgewekt kan worden op de plek waar jij woont. Op die manier kan er dus berekend worden of jij voldoende geld bespaart en daarnaast dus of je de kosten van de zonnepanelen er ook weer uit kan halen wanneer je deze een tijdje hebt. Wanneer dat niet zo is, blijft het natuurlijk zo dat de panelen een duurzame keuze zijn.

Bron: www.dakscanzonnepanelen.nl