De nieuwste trend: leefbeton!

Als je aan beton denkt, denk je waarschijnlijk aan iets heel sfeerloos. Toch is leefbeton juist leuk om een industriële sfeer uit te stralen in je woning! Veel mensen denken echter dat zo’n look alleen is weggelegd voor de echte hipsters onder ons. Ben je gek?! Het is tegenwoordig zo’n trend dat je het overal kan vinden: van kantoorgebouwen, tot woningen tot scholen. Helemaal niet gek als je ziet wat voor een moderne uitstraling het geeft aan een ruimte. Lees hier waarom jij sowieso een betonnen vloer moet nemen! 

Gaat enorm lang mee

Het is natuurlijk geen geheim dat cement super sterk is. Het fijne hieraan is dat de kans op slijtage super klein is. Laat leefbeton nou net op basis van cement gemaakt worden! Heb jij even geluk. Als je nog meer bescherming wilt, kun je ervoor kiezen om een extra beschermlaag op de vloer aan te brengen. De vloer is dan namelijk ook nog eens watervast en nog beter beschermd tegen mogelijke krassen. Voor huishoudens waar vaak jonge kinderen over de vloer zijn is dit natuurlijk ideaal. Daar gaat namelijk nog wel eens een glas om…

Makkelijk in onderhoud

Het fijne aan een vloer van leefbeton is ook nog eens dat het super strak is. Dit is voor het oog natuurlijk mooi, maar misschien vooral fijn als je de vloer wilt schoonmaken. Doordat de vloer naadloos is, kan er geen vuil tussen voegen blijven hangen. Als je dus eens in de zoveel tijd met een doekje over de vloer dweilt, is het al meteen weer helemaal schoon. Ideaal dus voor de mensen die geen tijd hebben om hun vloer dagelijks bij te houden! 

Geschikt voor vloerverwarming

Ben jij iemand die al snel last heeft van koude voeten in de winter? Dan is een vloer van leefbeton echt iets voor jou. Het is onder dit type vloer namelijk mogelijk om vloerverwarming te installeren. Zo hoef jij nooit meer rond te lopen met koude voeten.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden met betrekking tot een gietvloer? Neem dan zeker eens contact op met Unique Floorstyling. Zij beschikken over vakmanschap en expertise op het gebied van vloeren.