Kamerplanten voor een sfeervol interieur

Wanneer je net op kamers gaat, is het belangrijk om goed te investeren in de basis benodigdheden: tafel, stoelen, bed, bank… Maar wanneer je ergens al een tijdje woont, heb je deze ‘basisingrediënten’ allemaal al in huis gehaald. In beide gevallen speelt sfeer een belangrijke rol in het woongenot. 

Planten voor ieder interieur

Alles op elkaar afstemmen is vaak niet zo makkelijk als je denkt. Toch bestaan er sfeermakers die in ieder huis goed tot zijn recht komen, namelijk: planten! De groene kleur van planten matcht zelfs bij de Delftsblauwe keukentegel of de okergele woonkamer stoeltjes. En het leuke is, je hebt nooit genoeg kamerplanten plus: je kunt nieuwe plantsoorten blijven ontdekken (en stekken)!

Planten voor een rustig of speels interieur

Welke sfeer wil jij met de woonkamer, keuken of badkamer uitdragen? Zo kun bestaan er planten met een apart blad, een subtiele blikvanger of zelfs bomen die in de woonkamer prima thuishoren. Wil je een rustige sfeer in de woonkamer creëren? Varieer dan niet teveel in formaten en texturen. Wil je juist een levendig effect? Plaats dan grote en kleine kamerplanten met verschillende texturen naast elkaar voor een gevarieerd effect. 

Kunstplanten waar je van kunt blijven genieten

Zijn jouwe groene vingers nergens te bekennen, maar wil jij je interieur omtoveren tot een urban jungle. Dan zijn er tegenwoordig ook kunstplanten die vrijwel niet te onderscheiden zijn van ‘levende’ kamerplanten, en (voordelig voor jou): je hoeft ze niet te verzorgen! Dus waar iemand schaduwplanten perse in een schaduwplek moet positioneren, kan jij diezelfde kunstplant recht voor het raam aan de zonkant plaatsen! Waag jij toch de sprong in het diepe en kies jij voor kamerplanten die (soms) wekelijks verzorging nodig hebben, bekijk dan de verzorging- en styling tips op plantenpraat.nl.