Hoe voorkom je inbraken?

Niemand zit natuurlijk te wachten op een inbraak. Als het je al eens is overkomen weet je hoe vreselijk het kan zijn als iemand je hele huis overhoop haalt en je waardevolle spullen meeneemt. Nu de winter er weer aankomt, slaan de meeste inbrekers weer toe. Er zijn echter manieren waarop je kan voorkomen dat inbrekers het op jouw huis munten. Hier lees je er een aantal.

Geef de indruk dat je thuis bent

Inbrekers slaan meestal hun slag als ze weten dat de bewoners van het huis niet thuis zijn, omdat ze dan ongestoord hun gang kunnen gaan. Zorg er daarom voor dat het lijkt alsof er altijd iemand thuis is. Als je in de avond eventjes weggaat, laat dan het licht aan, zodat inbrekers denken dat jij thuis bent. Als je voor langere tijd weg gaat, bijvoorbeeld op vakantie, is dit geen optie. In dat geval kan je inbrekers de indruk geven dat je thuis bent door bijvoorbeeld kopjes en een krant op tafel te laten staan. Als je kinderen hebt, kan je wat van hun speelgoed op de grond leggen. Als inbrekers dit zien, zullen ze denken dat je thuis bent en gauw afhaken.

Inbraakwerende folie

Mocht het toch zover komen dat inbrekers in jouw huis proberen in te breken, dan is er altijd nog inbraakwerende folie. Wanneer je deze folie op je ramen hebt en inbrekers jouw raam proberen in te slaan, blijven de schermen kleven in de hechtlaag van de folie. Dit kan een inbraak heel erg vertragen en vaak zorgt het er zelfs voor dat inbrekers helemaal afhaken. Wees er niet bang voor het zicht naar buiten door deze folie minder wordt: hij is namelijk 100% transparant en dus onzichtbaar. Een mooie bijkomstigheid is dat de folie ook beschermt tegen UV-straling. 

Heb je interesse in deze inbraakwerende folie? Bij raamfolie-winkel.nl kan je het snel en gemakkelijk bestellen!